Ένα όνομα,
Μια ιστορία…

Όλα ξεκίνησαν όταν ο προπάππους μας Γεώργιος Δαμόπουλος αποφάσισε να ανοίξει ένα μικρό μαγαζί κάτω από το σπίτι του στο μικρό και όμορφο χωριό της Γορτυνίας το Ράφτη. Τη μέρα που πήρε τα πρώτα του χρήματα, έραψε ένα δερμάτινο πορτοφόλι με την ημερομηνία να δηλώνει: 1922! Σε αυτό το μαγαζάκι, που προσέφερε στους χωρικούς και τους περαστικούς ζεστό ψωμί, κρασί, μεζέδες της εποχής και προϊόντα της φύσης, μεγάλωσαν με την προγιαγιά μας Νικολιά τα εφτά παιδιά τους.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο παππούς μας, Τάκης Δαμόπουλος (το μεγαλύτερο από τα εφτά αδέρφια), ανέλαβε το μαγαζάκι του πατέρα του, εμπλουτίζοντάς το με προϊόντα εμπορίου, δίνοντάς του, έτσι, έναν χαρακτήρα μικρού μπακάλικου.
Όταν ο παππούς μας παντρεύτηκε την γιαγιά μας, Γιώτα , άρχισαν να τυροκομούν το τυρί που προσέφεραν στο μαγαζί, μόνοι τους, όπως είχε μάθει η γιαγιά μας από τους γονείς της Δημήτρη(Μήτσο) και Σοφία Δημητρίου.

Με τον καιρό

η μικρή αυτή παραγωγή μεγάλωνε, κι έτσι το 1985 ο παππούς μας με την βοήθεια του μπαμπά μας Γεώργιου Δαμόπουλου ίδρυσαν τυροκομική μονάδα στο χωριό, μετατρέποντας, έτσι, την παραγωγή τυριού από ερασιτεχνική ασχολία σε κύρια επαγγελματική δραστηριότητα.
Μια πενταετία πιο μετά, το μικρό μαγαζί του προπάππου δεν μπορούσε πια να χωρέσει όλα όσα η οικογένεια Δαμόπουλου ήθελε να προσφέρει!

Έτσι, το 1990 ο παππούς με τον μπαμπά μας και τον αδερφό του Δημήτρη στέγασαν την οικογενειακή επιχείρηση σε ένα καινούργιο και μεγάλο μαγαζί που αποτελούταν από μίνι-μάρκετ, κρεοπωλείο, καφενείο και ταβέρνα, ενώ οι δραστηριότητες της οικογένειας επεκτείνονταν στην παραγωγή κρασιού, τσίπουρου, παραδοσιακού παστού κ.α.
Σε αυτό το μαγαζί γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε κι εμείς, τα αδέρφια Γεωργίου και Μαρίας Δαμόπουλου: Γιώτα, Τάκης, Φωτεινή.

Η οικογενειακή επιχείρηση

ολοένα και αναπτυσσόταν, γι΄αυτό το 1999 στην ενεργητικότητά της προστέθηκε ένα ακόμα μαγαζί-υποκατάστημα στη θέση Καμπέας.

Καθώς οι καιροί αλλάζουν και τα εμπορικά δεδομένα εξελίσσονται, η οικογένεια Δαμόπουλος παίρνει μια μεγάλη απόφαση, να τερματίσει την λειτουργία των προηγούμενων καταστημάτων και παραγωγικών μονάδων και να μεταφερθεί σε έναν άλλον χώρο, και σε διαφορετική περιοχή.

Καθώς οι καιροί αλλάζουν

και τα εμπορικά δεδομένα εξελίσσονται, η οικογένεια Δαμόπουλος παίρνει μια μεγάλη απόφαση, να τερματίσει την λειτουργία των προηγούμενων καταστημάτων και παραγωγικών μονάδων και να μεταφερθεί σε έναν άλλον χώρο, και σε διαφορετική περιοχή.

Το 2006 ο μπαμπάς μας με τον αδερφό του φτιάχνουν ένα παραδοσιακό ξύλινο σαλέ στους πρόποδες του ελατοστολισμένου Μαινάλου και στεγάζουν εκεί μια ειδυλλιακή καφετέρια και ένα κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων.

Το ΄Chalet Μαίναλον’, αποτελεί ένα στολίδι για το μικρό, γραφικό Καρδαρά, είναι, όμως, ταυτόχρονα ένα ακόμα βήμα της οικογενειακής παράδοσης και ιστορίας μας και το πρώτο βήμα για την τέταρτη γενιά που ξεκινάει την δράση της.

Μια δεκαετία μετά

κι ενώ το ημερολόγιο γράφει πλέον 2016, η οικογένειά μας, η οικογένεια Γεωργίου και Μαρίας Δαμοπούλου ανοίγει λίγο ακόμα τα φτερά της και επισκέπτεται την πόλη της Τρίπολης, ιδρύοντας ένα ακόμα –το πέμπτο κατά σειράν- μαγαζί, ένα όμορφο παραδοσιακό κατάστημα με εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα!
Αρχηγός της νέας επιχείρησης ο νέος Παναγιώτης Δαμόπουλος!

94 χρόνια τώρα σας υπηρετούμε προσφέροντας σας τα καλύτερα προϊόντα. Με τιμή και σεβασμό στην παράδοση της οικογένειας μας, δεσμευόμαστε να δώσουμε συνέχεια στην ιστορία…
Η μάνα γης προσφέρει, εμείς επιλέγουμε…

Με εκτίμηση σε όλους τους προγόνους μας, και σε όλους εσάς που όλα αυτά τα χρόνια μας στηρίζετε,
Τα αδέρφια:
Παναγιώτης-Παναγιώτα-Φωτεινή Δαμοπούλου.