Συστατικά

  • 350γρ φέτα αιγοπρόβεια “ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ”
  • 250γρ μανούρι “ΗΠΕΙΡΟΣ”
  • 150γρ πιπεριά Φλωρίνης “ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ”
  • 5 κουτ. γλυκού καραμελωμένο κρεμμύδι “simple greek”
  • 1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμένο ροζ πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο ¨ΕΡΜΗΣ¨
  • 1 φρέσκο φύλλο σφολιάτας “ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ”

‘Ολα τα υλικά θα τα βρείτε στο κατάστημά μας.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τρίβετε τη φέτα και το μανούρι
  • Κόβετε σε ακανόνηστα κυβάκια τις πιπεριές Φλ. και ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά
  • Όταν η γέμιση έχει αναμειχτεί καλά την τοποθετούμε στο φύλλο σφολιάτας που έχουμε ξεπαγώσει
  • Τη ρίχνουμε στο μισό φύλλο και με το υπόλοιπο τη σκεπάζουμε (σαν φάκελο), ενώ με λίγο νερό βρέχουμε το εσωτερικό απο τις άκρες του φύλλου για να κολλήσει καλύτερα
  • Αφού ενώσουμε τις άκρες, τις γυρνάμε προς τα μέσα και τις πατάμε με ένα πιρούνι
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ρηχό ταψί και την τοποθετούμε
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C και στη συνέχεια ψήνουμε στους 180C για 30 λεπτά περίπου στον αέρα (Προσαρμόστε τη θερμοκρασία και το χρόνο ψησίματος στη δική σας κουζίνα)
  • Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε